Verslagen

KERSTWANDELING VRIJDAG 15 DECEMBER 2023

         
Vrijdag 15 december 2023 hadden we een groeps-kerstwandeling gepland voor onze Iris-leden. Bij het vastleggen van die datum wisten we jammer genoeg nog niet dat er die avond in Kortessem ook een kerstmarkt zou doorgaan waardoor er veel verkeershinder was. En ook de weergoden waren ons niet zo goedgezind want tot 2 maal toe moest het parcours worden aangepast door water en modder. Maar uiteindelijk waren er dan toch 17 leden die het gehaald hadden tot aan de parking van het Hemelspark waar onze wandeling vertrok.

Noodgedwongen moesten we volledig gebruik maken van verharde wegen. Maar hier en daar konden we toch wel even een pillamp gebruiken om onze weg goed te vinden.

En terwijl we wandelden konden we gezellig wat bijpraten natuurlijk en vanzelfsprekend ook genieten van mooi versierde huizen die ons zeker in een kerstsfeer brachten.

En dan kwamen we aan het kersthuis van ons medelid Johan. En hij had er dit jaar weer zijn werk van gemaakt. We werden door hem hartelijk ontvangen in de tent langs zijn garage. En ook daar had hij gezorgd voor de gezellige lichtjes en versieringen. Eric had gezorgd voor lekkere cakejes en natuurlijk was er ook koffie, warme chocomelk, jenever, limoncello, …

Het was er zo gezellig dat we daar gerust een paar uurtjes konden blijven zitten. Maar na een tijdje hebben we Johan dan bedankt voor zijn gastvrijheid en hebben we de laatste kilometer terug richting het Hemelspark afgelegd.

Het was zeker een geslaagde eerste Kerstwandeling. Op naar volgend jaar met misschien nog meer deelnemers.

      

BUSREIS HOEILAART 26 NOVEMBER 2023


Zondag 26 november was de dag van onze laatste busuitstap van 2023. Dit keer gingen we naar de Zoniënwoudwandeltocht van wandelclub De Ijsetrippers. En dat deze tocht succes had konden we zien op onze bus. Bijna alle plaatsen in de bus waren bezet en daarbij waren er zomaar liefst 27 Irissen. Een goede opkomst van onze club dus.

Marcske bracht ons vlotjes naar onze plaats van bestemming waar we zeer hartelijk ontvangen werden. Nadat de inschrijvingskaarten uitgedeeld waren kon iedereen dan gaan kijken op de plannetjes en koos dan zijn afstand die hij wilde gaan stappen. Er was keuze genoeg.

De meesten kozen voor een afstand van 12 of 16 kilometer (op enkele uitzonderingen na) en gingen op stap. Al snel zagen we dat de wandelaars van de 6 kilometer moesten afslaan, maar wij mochten al kort daarna genieten van het Zoniënwoud in al zijn pracht en praal. Maar natuurlijk had dit bos ook de nodige “heuveltjes” voor ons in petto. Iedereen op zijn eigen tempo beklom deze “bergen” (zoals sommigen het noemden). Maar we hadden tijd genoeg en konden het dus allemaal op ons gemakje doen.

In de rustpost was het even zoeken naar de juiste locatie voor de wandelaars. En toen we die gevonden hadden werd het bijna vechten om een broodje te kunnen bemachtigen. Dat kwam natuurlijk door de grote opkomst van wandelaars. Maar toch hoefden we niet met een lege maag verder te wandelen. Er volgden nog wel wat pittige stukken, stijgen en dalen, en ook soms wat plensen in de modder. Maar uiteindelijk heeft iedereen zonder kleerscheuren de finish gehaald en stapten we allemaal om 16.00 uur weer in de autocar. En de commentaren waren allemaal positief. Een zwaardere wandeling, maar ze was zeker de moeite waard.

We hopen zeker iedereen terug te zien bij de busuitstappen van 2024.